Welkom op Ten Cate Home! Ontvang nu een gratis Wake Up light t.w.v. € 29,95 bij een bestelling boven € 75!

Geïnteresseerd in ons nieuwe assortiment, leuke aanbiedingen of uitverkoop? Blijf op de hoogte van deze ontwikkelingen door u nu in te schrijven voor de Ten Cate Home Nieuws

View our privacy policy and terms

Bereikbaar van 09:00 tot 17:00

Klantenservice

Klantenservice

Heeft u een vraag over een van onze producten of heeft u een vraag over uw bestelling? Stuur dan een e-mail naar [email protected] Natuurlijk zijn wij ook telefonisch te bereiken op het telefoonnummer +31 (0)85 071 22 70, wij helpen u graag verder!

Neem contact op

Dekbed / Kussens

 • Wat is dons?

  Een donzen dekbed of kussen is gevuld met voornamelijk dons. Watervogels hebben een laagje dons op de borst die gebruikt wordt voor warmte-isolatie. Daardoor is het ook een zeer geschikt materiaal voor kussens en dekbedden.

 • Wat is synthetisch?

  Een synthetisch dekbed of kussen heeft een synthetische vulling. Dit is een niet-natuurlijk materiaal dat voornamelijk bestaat uit polyester. Synthetisch materiaal is ook sterker dan dons.

 • Hoe moet ik een dekbed/hoofdkussen onderhouden?

  Een dekbed of hoofdkussen met synthetische vulling heeft geen onderhoud nodig. Wel moet het hoofdkussen regelmatig gewassen worden. Vooral uit hygiënisch oogpunt, omdat er via het hoofd veel transpiratievocht wordt verloren. Ook het dekbed moet gewassen worden, maar minder frequent dan het hoofdkussen.

  Een dekbed of hoofdkussen met een donsvulling moet regelmatig worden opgeschud en gelucht. Daarnaast kan het gewassen worden, maar om risico’s te vermijden is het beter om het professioneel te laten wassen. Indien u een dekbed of hoofdkussen voor langere tijd wil opbergen, doe dit dan niet in een plastic zak. Het plastic laat geen vocht door, waardoor er kans is dat het dekbed of kussen gaat verschimmelen. Berg uw dekbed of kussen daarom op in een ademende en luchtdoorlatende tas.

  Het is niet verstandig om op een dekbed te zitten of liggen. Ook mag een dekbed of kussen niet schoongemaakt worden met behulp van een stofzuiger of mattenklopper.